4361039

Historien/Sebber Kirke

Som navnet Sebber Kloster antyder fungerede stedet engang som et kloster opført i 1100-tallet og husede 8 nonner fra Beneditiner ordenen. Disse nonner, der havde valgt at slå sig ned midt i det skønne landskab boede alle i Sebber Kirke, imens hovedbygningen fungerede som avlsgård og altså husede forpagteren som drev godsets jorde.

Siden stedet ophørte med at fungere som kloster har der været en lang række slægter på Sebber Kloster og senest i 1958 blev det opkøbt af Axel Tesdorpf, som var jordbesidder på Falster. Året forinden var hovedbygningen brændt ned til grunden og var derfor stadig under nyopførelse da familien overtog det. Siden er gården gået i arv i familien og ejes og drives i dag af Adam Tesdorpf Saunte.

I 2006 blev det besluttet at gennemføre en gennemgribende restaurering af hovedbygningen både udvendigt og indvendigt med det formål at kunne åbne stedet for udlejning til bryllupper, firmaarrangementer eller en helt almindelige familiesammenkomster eventuelt med golfbanerne som omdrejningspunkt.

Sebber Kirke

Sebber Kirke er rester af et benedektinernonnekloster opført i slutningen af 1100- tallet. I kirkens murværk ses fortsat åbninger til klosterceller og kirken gemmer generelt på mange smukke og historiske træk heribland en række kalkmalerier fra 1500-tallet, som blev fundet ved skibets vægge ved restaureringen i 1966-67.  I en årrække fungerede Sebber Kirke, som herregårdskirke, men overgik til selveje i 1955.

Kirken ligger placeret umiddelbart i forbindelse med Sebber Kloster  med egen og direkte gå-sti til hovedbygningen, og kan danne rammen om vielser eller andre kirkelige handlinger.

Top