Madlavningskursus

Sebber Kloster tilbyder i samarbejde med Himmerlandkokken.dk en fantastisk aften i madlavningens tegn. I vil få en gastronomisk oplevelse og samtidig være med til selv at skabe middagen. Vores kok arbejder primært med lokale råvarer, som bliver hentet, avlet og høstet i nærområdet.

Forslag til madevent:

Vi starter med velkomst og herefter champagnesabling, hvor gæster får mulighed for at sable deres egen champagne – hertil et udvalg af lokale snacks.

Under velkomsten vil der være opdeling af hold og gennemgang af aftenen samt menu og arbejdsgange. Der arbejdes typisk med en menu indeholdende følgende punkter, dog afhængig af antal deltagere og hold samt ambitionsniveau.

  • appetizer
  • forret
  • hovedret
  • dessert
  • bagning

Andre punkter på dagsordenen vil typisk være: Borddækning og blomsterdekorationer samt vask af hænder og skrubning af negle samt kokkens nådesløse gennemsyn af dette.

Gæsterne iføres alle forklæder og kokkehuer, som giver mulighed for nogle sjove billeder.

Herunder forslag til efterårsmenu:

Appetizer:

Røget dyrekølle fra Brøndum Nørgaard serveret med hybenchutney, vild karse og sprøde maltflager.

Limfjordsøsters gratineret med en sauce vin blanc med skalotteløg og æbleeddike.

Forret:

Kildens lokale røgede laks serveret med rygeostcreme, hjemmelavet caviarperler af wasabifløde, dild og ærteskud. Hertil hjemmebagt brød på gammelt mel ( gamle og glemte melsorter) og økosmør fra Aabybro Mejeri.

Hovedret:

Krogmodnet højreb af Himmerlandskalv (superb udvalgt kalv modnet på gammeldaws vis på krog i Himmeriget hos Himmerlandkød). Saltbagte rodfrugter fra Frejlev Bakke, ristede svampe fra eget hegn, kartoffelsouffle med vilde løg og vesterhavsost samt en sauce bearnaise med ramsløg.

Dessert:

Chokoladefondant (ckokoladekage med blødende hjerte) serveret med marinerede sensommerbær,  is på lokale brombær og karamelflager.

Kaffe og the samt hjemmelavede søde sager hertil.

Der udarbejdes til hvert arrangement individuelle opskriftshæfter, som kan hjembringes efter arrangementet, og generelt sørger vi naturligvis for, at der vil blive gået pædagogisk og systematisk til værks, så det bliver en god oplevelse for alle.

I forbindelse med vores madevents er der mulighed for at lave en lille vinsmagning ved vinkyndig vinmand inden selve spisningen.

Økonomi:

Tillæg for madevent 400-600 kr. afhængig af deltagerantal – dog minimum 10 deltagere.

Øl og sodavand på stedet pr. stk. 15 kr. – I er dog velkomne til at medbringe selv.

Vine pr. fl. 65-200 kr. – vi fremkommer med vinforslag.