Historien bag Sebber Kloster

Som navnet Sebber Kloster antyder, fungerede stedet engang som et kloster, opført i 1100-tallet, og husede 8 nonner fra Benediktinerordenen. Disse nonner, der havde valgt at slå sig ned midt i det skønne landskab, boede alle i Sebber Kirke. Hovedbygningen fungerede som avlsgård og husede forpagteren, som drev godsets jorde.

Siden stedet ophørte med at fungere som kloster, har der været en lang række slægter på Sebber Kloster, og senest i 1958 blev det opkøbt af Axel Tesdorpf, som var jordbesidder på Falster. Året forinden var hovedbygningen brændt ned til grunden og var derfor stadig under nyopførelse, da familien overtog klosteret. Siden er gården gået i arv i familien og ejes og drives i dag af Adam Tesdorpf Saunte.

I 2006 blev det besluttet at gennemføre en gennemgribende restaurering af hovedbygningen både udvendigt og indvendigt – med det formål at kunne åbne stedet for udlejning til bryllupper, firmaarrangementer eller helt almindelige familiesammenkomster, eventuelt med golfbanerne som omdrejningspunkt.

 

Sebber Kirke

Sebber Kirke er rester af et benediktinernonnekloster opført i slutningen af 1100-tallet. I kirkens murværk ses fortsat åbninger til klosterceller, og kirken gemmer generelt på mange smukke historiske træk, heriblandt en række kalkmalerier fra 1500-tallet, som blev fundet ved skibets vægge ved restaureringen i 1966-67.  I en årrække fungerede Sebber Kirke som herregårdskirke, men den overgik til selveje i 1955.

Kirken ligger placeret i umiddelbar forbindelse med Sebber Kloster og har direkte gå-sti til hovedbygningen. Det er derfor oplagt, at kirken kan danne rammen om vielser eller andre kirkelige handlinger.

Har du lyst til at holde bryllup hos os? Du kan gøre det nemt og hurtigt ved at kontakte os.